Labneli Dereotlu Poğaça
Labneli Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarısı üzeri için)
- 100 gram tereyağı yada margarin( oda ısısında)
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un
İçi ️ için;
- Labne peyniri
Üzeri için️;
- Yumurta sarısı
- Susam
Labneli Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabımızın içine sırası ile bütün materyalleri ekleyip, güzelce karıştıralım. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuralım. Ununu azar azar ek edelim.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle açalım. İçine labne sürüp, kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim hamurumuz bitene kadar birebirini yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. Susam atalım.
- Önceden ısıttığımız 190 derece de altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Labneli Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











