Tatlı Kurabiye Tarifi
Tatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- Yeteri kadar fındık (kurabiye üzerine)
- Yeteri kadar ceviz (kurabiye üzerine)
- Damla çikolata (kurabiye üzerine)
- Limonlu jöle (kurabiye üzerine)
Üzerine;
- Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Tatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve pudra şekerini 3-4 dakika şeker büsbütün eriyene kadar karıştıralım.
- Yumurta sarısı, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
- Unu eleyerek azar azar denetimli bir formda ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru ikiye bölelim yarısına 1 yemek kaşığı kakao ekleyelim. Kakaonun hamura düzgünce karışması için biraz yoğuralım.
- Hem olağan hamurdan hem de kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, yuvarlayalım ya da dilediğimiz formu verelim. Üzerlerine fındık, ceviz, limonlu jole yahut kakaolu olanlara damla çikolata koyabiliriz.
- Hazır olan kurabiyeleri pişirmek için yavaşça yağladığımız yahut fırın kağıdı koyduğumuz tepsiye yerleştirelim.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırına koyarak 12-15 dakika ortası altı pembeleşene kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca soğumaya bırakalım. İsteğe nazaran üzerine pudra şekeri serpebiliriz.
Afiyet olsun.
Tatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










