Raventli Tart
Raventli Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram ravent
Tart hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 50 cm sıvı krema
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
Raventli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak raventleri temizleyip doğrayalım ve üzerine üç yemek kaşığı şeker ekleyip dinlenmeye bırakalım.
- Üç yumurta ve 7 kaşık şekeri bir kaba alıp karıştıralım. Vanilya şekerini ekleyip, tekrar karıştıralım. Son olarak da sıvı kremayı azar azar ekleyip, karıştıralım.
- Tart hamurunun üzerine raventleri dizelim. Üzerine hamuru dökelim ve evvelden ısıtılmış 170°de olan fırında pişirelim. Üzeri kızarınca fırından alalım.
Raventli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







