Muzlu Kek
Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 küçük muz
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz geker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sulu yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Karameli için;
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
Su bardağı ölçüsü 200 ml Tepsi dikdörtgen borcam
Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Borcamın altına yağlı kağıt serilir şekeri tavaya alıp karamelize yapılır sıcak su ek edip şeker eriyinceye kadar kaynatıp, yağlı kağıt serilmiş borcama döküp yayılır.
- Muzları soyup uzunlamasına kesilir kestığımiz muzlar tepsinin altına gelecek halde aralıksız yerleştirilir.
- Kek hamurunu hazırlayıp, üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirilir.
- Soğuyan keki uygun bir tepsiye karşıt çevrilir ve dilimlenir afiyetle.
Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







