Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı sıvı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 kaşık kakao (tepeleme)
  • 1.5 su bardağı un

Sos için;

  • 1.5 bardağı soğuk su
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 kaşık kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelik yumurta ve şekeri 5 dk çırpıyoruz akabinde sıvı materyallerimizi ek edip karıştırıyoruz. En son kabartma tozunu, vanilya ve unu ek edip tekrar karıştırıyoruz.
  2. Karıştırdıktan sonra kakao ek edip, karıştırıyoruz. Bir borcama döküyoruz, fırında 180 derecede 20 25 dk pişiriyoruz.
  3. Sos için; öncelikle sıvıları döküyoruz akabinde şeker ve kakaoyu ek edip 5 dk kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
  4. Kek fırından çıktığından 5 dk dinletiyoruz ve sonra dan sosunu veriyoruz.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Piliç Topkapı
Pancarlı Roka Salatası
Patatesli Sucuklu Yumurta
En Kolay Tantuni
10 Dakikada Simit Poğaça
Karadeniz Usulü Etli Pide
Hdabla | © 2025 |