Ekşili Köftesi (Palu)

Ekşili Köftesi (Palu) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 750 gram bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Reyhan

Haşlamak için;

  • Yarım kilo sumak
  • 2 litre sıcak su

Doldurmak için;

  • Küçük soğan
  • Kuru biber

Ekşili Köftesi (Palu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sumağı bir gece evvelden sıcak sıcak suda bekletiyoruz sonraki gün sumağı süzüp, suyu ocağa koyup, kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Köfte için; gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, yoğuruyoruz, yarısını sıkma köfte biçiminde form verip, öteki yarısını biberleri ve soğanları haşlıyoruz.
  3. Soğanların altını ve üstünü haşlamadan evvel kesiyoruz ki rahat çıksın.
  4. Haşlanan soğanların içini çıkarıp dolduracak biçimde hazırlıyoruz ve dolduruyoruz.
  5. Kaynayan sumak suyunun içine atıp, 15 dakika pişmeye bırakıyoruz sıcak sıcak servis ediyoruz serinde yiyebilirsiniz .

Not:Ekşi isterseniz kaynayan suyun içine limontuzu ekleyebilirsiniz ekşi sevme düzeyinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Engine daha pembe istiyorsanız kuru reyhan’ı kaynatıp süzebilirsiniz suyuna.

Ekşili Köftesi (Palu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu İstiridye Mantarı
Kremalı Somon
Fırında Köfte Patates
Magnolia
Labneli Pasta (Efsane)
Susamlı Kuru Üzümlü Çikolatalı Kek
Hdabla | © 2025 |