Cocostarlı Kek

Cocostarlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un (kıvamına nazaran ekleyip eksiltebilirsiniz)

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Kreması için;

  • 1.5 çay bardağı süt
  • 1 paket kremşanti (ikili)
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi (2 su bardağıda olur)

Çikolatalı ganaj için;

  • 1 kutu krema
  • 150 gram sütlü çikolata

Cocostarlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice köpürene kadar çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip spatula ile karıştırın.
  3. Yağlamış olduğunuz yuvarlak kelepçeli kalıba döküp, 180 derecelik ısıtılmış fırında denetim ederek pişirin.
  4. Piştikten sonra ılıdıktan sonra 1 çay bardağı sütü üstüne dökün.
  5. Kreması için; süt ve kremşantiyi uygunca çırpın akabinde hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Dolaba kaldırın.
  6. Ganajı için; kremayı ocakta ısıtıp çikolataları ekleyin kaynayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Kabuk tutmaması için karıştırın.
  7. Soğuyan kekin üzerine evvel kremayı sonrada ganajı dökün. Dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ❤️

Cocostarlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Tiramisu (Yazın Favori Tatlısı Fresh Ve Pratik) (Videolu)
Tel Şehriyeli Sebze Çorbası
Gaziantep Usulü Bamya Yemeği
Menemen
Hurmalı Basit Atıştırmalıklar
Kısır
Hdabla | © 2025 |