Cocostarlı Kek
Cocostarlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un (kıvamına nazaran ekleyip eksiltebilirsiniz)
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağı süt
Kreması için;
- 1.5 çay bardağı süt
- 1 paket kremşanti (ikili)
- 2 çay bardağı hindistan cevizi (2 su bardağıda olur)
Çikolatalı ganaj için;
- 1 kutu krema
- 150 gram sütlü çikolata
Cocostarlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yeterlice köpürene kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip spatula ile karıştırın.
- Yağlamış olduğunuz yuvarlak kelepçeli kalıba döküp, 180 derecelik ısıtılmış fırında denetim ederek pişirin.
- Piştikten sonra ılıdıktan sonra 1 çay bardağı sütü üstüne dökün.
- Kreması için; süt ve kremşantiyi uygunca çırpın akabinde hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Dolaba kaldırın.
- Ganajı için; kremayı ocakta ısıtıp çikolataları ekleyin kaynayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Kabuk tutmaması için karıştırın.
- Soğuyan kekin üzerine evvel kremayı sonrada ganajı dökün. Dolapta 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ❤️
Cocostarlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








