Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pandispanya
  • 2,5 bardak süt
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak un
  • 2 adet yumurta
  • Vanilya
  • 1 poşet kremşanti
  • 10-15 çilek (varsa ananas, muz vb.)

Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt şeker un yumurta tencereye alınır, mikserle çırpılır. Pürüzsüzleşen karışım kaşıkla karıştırarak pişirilir. Piştikçe katılsan muhallebiye vanilya eklenir ve mikserle çırparak pürüzsüz kalması sağlanır.
  2. Pişince kabuk tutmaması için muhallebiye streç sinema sarılır ve soğumaya bırakılır. Bir kaç saat dolapta dinlenen kremaya kremşanti tozu eklenir. Mikserle uygunca çırpılır. Krema hazır.
  3. Pandispanya pasta çemberine yerleştirilir. İki üç kaşık sütle ıslatılır. İnce dilimlenen çilekler çembere yaslanarak dik formda dizilir. İçine krema torbasıyla dıştan içe hakikat krema sıkılır.
  4. Küçük küçük doğranan çilek, muz. Ne koyulacak ise kremanın üstüne koyulup bunun da üstüne ince bir katman krema sıkılır. İkinci pandispanya da hafif sütle ıslatılıp üstüne kapatılır.
  5. Kalan krema en üste sıkılır ve spatula ile düzleştirilir. Çember olduğu için yanlardan akmaz taşmaz düzgün durur. En sonunda meyveyle, çikolata yahut karamel sosuyla süslenir.
  6. Buz dolabında birkaç saat dinlendirilir. Servis etmeden evvel çemberden çıkarılır. Tadı hakikaten çok hoş. İmaj de hoş oldu. Yalnız bir gece dolapta beklese bu kremada çatlama olabilir. O gün içinde yiyecekseniz, çok kolay ve lezzetli bir tanım. Deneyenlere afiyet olsun.

Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bostan Kebabı
Mantarlı Semizotu Çorbası
Fırından Patlıcan Kebabı Tarifi En Kolay Ve Lezzetli Yöntem (Videolu)
Mercimek Köftesi
Soslu Karnabahar Kızartması (Karnabahar Sevmeyenler Bile Bayılacak)
Sebzeli Salata Kahvaltı Sofralarına, Gün Sofralarına, Akşam Yemeklerine
Hdabla | © 2025 |