El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek
El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 kg ıspanak
- 2 adet kurusoğan
- Yarım fincan zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sos için;
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sirke
El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları ayıklayıp bol suda yıkayın. Zerzevat kurutucusunda güzelce kurutun. Yada süzgeçte çok uygun süzdürüp o denli doğrayın. Ispanağı ince ince doğrayın.
- Uygun bir tencereye yağı koyup, soğanı küçük küçük doğrayın.
- Hafif kavrulduktan sonra ıspanagı ekleyin.
- Baharatlarıda ek edip, daima karıştırarak bir iki dakika kavurun.
- Yüksek ateşte ve kapağı açık kavrulursa ıspanak sulanmaz. Kavrulan ıspanağı soğumaya bırakın.
- Sos materyallerini derin bir kapta karıştırın.
- Bir yufkayı tezgaha alın. Sostan her tarafına eşit formda sürün.
- Yufkayı dörde kesin. İç malzemeyi geniş tarafına koyup rulo halinde sarın ortadan ikiye katlayıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Tüm yufkaları bu formda yapın.
- Dilerseniz tepside 1-2 saat bu formda dinlendirin. Yada akşamdan hazırlayıp sabah pişirirseniz hem sosunu daha yeterli çekerek dinlenmiş olur.
- Üzerine kalan harçtan sürüp, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 35_40 dakikada pişiyor.
- Tepsiyi fırından çıkarıp, birinci sıcağı geçtikten sonra dilimleyip servis yapın.
- Çıtır çıtır mesken imali yufka tadında böreğimiz hazır. Afiyet olsun.
Not:Unlu sos çok az kalırsa biraz sıvı yağ dökerek böreklerin üzerine sürebilirsiniz.
El Açması Tadında Unlu Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















