Cevizli Ve Tohumlu Ekmek

Cevizli Ve Tohumlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tam buğday unu
  • 280 gram un
  • 10 gram instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 20 gram doğranmış ceviz
  • 160 ml sıcak su
  • 200 ml su
  • Haşhaş
  • Keten tohumu
  • Çörekotu
  • Susam

Cevizli Ve Tohumlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu bir kaba koyun ve ortasını açın. Ortasına mayayı, tuzu, yağı, karabiberi, tarçını, şekeri ve suyu ekleyin. Ortasından başlayarak çatalla karıştırın.
  2. Elle yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışan kıvamda olacak. Sonra kasenin üstünü streç sinemayla kapatıp, 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın.
  3. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına ceviz, yarısına tohumları ekleyin. Elinize yapışmaması için biraz yağ koyarak biçim verin. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye koyun. Üstünü örtüp, 30 dakika daha bekletin.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Biraz bekledikten sonra tüketebilirsiniz.

Cevizli Ve Tohumlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damat Pastası
Yağlama
Diyete Uygun Ton Balıklı Makarna
Soğan Dolması
Glutensiz Cheesecake
Ezogelin Çorbası
Hdabla | © 2025 |