Cevizli Ve Tohumlu Ekmek
Cevizli Ve Tohumlu Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tam buğday unu
- 280 gram un
- 10 gram instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 20 gram doğranmış ceviz
- 160 ml sıcak su
- 200 ml su
- Haşhaş
- Keten tohumu
- Çörekotu
- Susam
Cevizli Ve Tohumlu Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu bir kaba koyun ve ortasını açın. Ortasına mayayı, tuzu, yağı, karabiberi, tarçını, şekeri ve suyu ekleyin. Ortasından başlayarak çatalla karıştırın.
- Elle yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışan kıvamda olacak. Sonra kasenin üstünü streç sinemayla kapatıp, 1 saat oda sıcaklığında mayalandırın.
- Hamuru ikiye ayırın. Yarısına ceviz, yarısına tohumları ekleyin. Elinize yapışmaması için biraz yağ koyarak biçim verin. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye koyun. Üstünü örtüp, 30 dakika daha bekletin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika pişirin. Biraz bekledikten sonra tüketebilirsiniz.
Cevizli Ve Tohumlu Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







