Bamya Tavası

Bamya Tavası Tanımı İçin Malzemeler
- Bamya tavası
- 250 gram kuşbaşı et
- 350 gram bamya
- 2 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 2 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bamya Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bamyaları yıkadıktan sonra ayıklayalım, doğradığımız tüm gereçleri ve bamyaları tepsiye alıp salça, baharatlar ve suyu karıştırıp salçayı düzgünce sulandırdıktan sonra gereçlerin üstüne ekleyip karıştırıyoruz.
- Üstünü yağlı kağıtla kapatıp bir saat kadar 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üstünün kızarması için yağlı kağıdı açıp 10 dakika kadar üstü açık pişiriyoruz ve yemeğimiz hazır. Bir baht verin bir daha tekrarını yapacaksınız emin olun 😊⭐️.
Bamya Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





