Bamya Tavası

Bamya Tavası Tanımı İçin Malzemeler

  • Bamya tavası
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 350 gram bamya
  • 2 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Bamya Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaları yıkadıktan sonra ayıklayalım, doğradığımız tüm gereçleri ve bamyaları tepsiye alıp salça, baharatlar ve suyu karıştırıp salçayı düzgünce sulandırdıktan sonra gereçlerin üstüne ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Üstünü yağlı kağıtla kapatıp bir saat kadar 180 derece fırında pişiriyoruz.
  3. Piştikten sonra üstünün kızarması için yağlı kağıdı açıp 10 dakika kadar üstü açık pişiriyoruz ve yemeğimiz hazır. Bir baht verin bir daha tekrarını yapacaksınız emin olun 😊⭐️.

Bamya Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Kurabiyesi
Ratatuy
Chia Salata
Tavuk Tandır ( Lokum Gibi Dağılan)
Cevizli Kapya Biberli Kahvaltılık Sos
Cupkek
Hdabla | © 2024 |