Kat Kat Patlıcan Yemeği

Kat Kat Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet bostan patlıcan
  • 300 gram kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates (ben kendi yaptığım domates sosu kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Patlıcanları üzerine sürmek için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Arası ve üzeri için; rendelenmiş kaşar peynir

Kat Kat Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları 1-2 cm kalınlığında yuvarlak kesip, tuzlu suda 15 dk bekletip, süzüp kurulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine biraz sıvı yağ sürüp ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede kızartalım.
  2. Tavaya kıymayı ek edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Akabinde zeytinyağı yemeklik doğranmış soğan sarımsak ve küçük doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
  3. Salça, domates sosu, tuz ve baharatları ekleyip 5 dk pişirelim. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıp kenara alalım.
  4. Kızarmış patlıcanı borcama tek tek dizelim. Üzerine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup düzeltip biraz kaşar ekleyip, tekrar patlıcan iç harç, kaşar peynir koyup, 3-4 kat yapalım.
  5. En üst kata kıyma ,kaşar peynir üzerine domates dizip, sosu üzerine döküp, ısıtılmış fırında 200 derecede 25-30 dk pişirip, pilav salata eşliğinde servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kat Kat Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Brownie
Kajun Çeşnisi Tam Ayarında
Tonsürton Avokado Başlangıç Tabağı
Lezzetinden Bayılacağınız Muzlu Pankek (Böyle Lezzet Hiç Bir Yerde Bulunmaz️)
Haşhaş Dolgulu Krep
San Sebastian Cheesecake
Hdabla | © 2025 |