Kat Kat Patlıcan Yemeği
Kat Kat Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet bostan patlıcan
- 300 gram kıyma
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı rendelenmiş domates (ben kendi yaptığım domates sosu kullandım)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Patlıcanları üzerine sürmek için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Arası ve üzeri için; rendelenmiş kaşar peynir
Kat Kat Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları 1-2 cm kalınlığında yuvarlak kesip, tuzlu suda 15 dk bekletip, süzüp kurulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine biraz sıvı yağ sürüp ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede kızartalım.
- Tavaya kıymayı ek edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Akabinde zeytinyağı yemeklik doğranmış soğan sarımsak ve küçük doğranmış biberleri ekleyip kavuralım.
- Salça, domates sosu, tuz ve baharatları ekleyip 5 dk pişirelim. Son olarak ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıp kenara alalım.
- Kızarmış patlıcanı borcama tek tek dizelim. Üzerine 1 yemek kaşığı iç harçtan koyup düzeltip biraz kaşar ekleyip, tekrar patlıcan iç harç, kaşar peynir koyup, 3-4 kat yapalım.
- En üst kata kıyma ,kaşar peynir üzerine domates dizip, sosu üzerine döküp, ısıtılmış fırında 200 derecede 25-30 dk pişirip, pilav salata eşliğinde servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kat Kat Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















