İrmik Tatlısı (Yumuşacık Ve Süt Şerbetli) (Büyük Borcam İçin)

İrmik Tatlısı (Yumuşacık Ve Süt Şerbetli) (Büyük Borcam İçin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı süt
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Islatmak için:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı süt

(Küçük borcam için gereçlerin yarısını kullanabilirsiniz)

İrmik Tatlısı (Yumuşacık Ve Süt Şerbetli) (Büyük Borcam İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalı karışımı hazırlama: Derin bir çırpma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ilave edin. Mikserle yüksek devranda en az 4-5 dakika çırpın. Karışım krema kıvamında, beyaz ve ağır olmalı. Bu kademe kekin kabarıklığı için çok kıymetlidir.
  2. Sıvıları ekleyin. Süt ve sıvı yağı ekleyin. Mikserin düşük evresinde kısa bir mühlet daha çırpın.
  3. Kuru gereçleri ek edin. Un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Tahta kaşık yahut spatula yardımıyla alttan üste gerçek yavaşça karıştırın. Mikser kullanacaksanız yalnızca kısa müddet, düşük zamanda karıştırın ki kabarıklığı sönmesin.
  4. Borcamı hazırlayın. Büyük uzunluk kare borcamın (yaklaşık 35×40 cm) tabanını ve kenarlarını az ölçü sıvı yağla yağlayın.
  5. Keki pişirme. Kek harcını borcama dökün ve yavaşça tezgaha vurun ki yüzeyi düzleşsin ve hava kabarcıkları çıksın. Evvelce ısıtılmış 180°c fansız (alt-üst) fırında 30-35 dakika pişirin. Üzeri kızarıp içi tam piştiğinde kürdan pak çıkmalıdır.
  6. Islatma şerbeti. Kek pişerken, diğer bir kapta soğuk süt ve şekeri karıştırın. Şeker büsbütün eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Şerbetin ılık ya da soğuk olması gerekir, muhakkak sıcak olmayacak.
  7. Keki ıslatma. Fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı çıkana kadar (yaklaşık 10 dakika) bekleyin. Akabinde bir kürdan yardımıyla kekin her yerine delikler açın. Şerbeti yavaş yavaş gezdirerek dökün, kekin her yerine eşit dağılmasına dikkat edin.
  8. Soğutma ve dinlendirme. Oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin, akabinde üzerini streç sinemayla kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat, tercihen 1 gece dinlenirse daha lezzetli olur.
  9. Servis. Tatlıyı buzdolabından çıkarın, üzerine hindistan cevizi, toz fıstık, rendelenmiş çikolata ya da çırpılmış krem şanti ile süsleyerek dilimleyip servis yapın.

Püf noktaları:.
Yumurtaları kesinlikle oda sıcaklığında kullanın.
Şekerle yumurtayı yeterlice çırpmanız kekin yumuşaklığını belirler.
Kek sıcakken, şerbet ise soğuk ya da ılık olmalıdır.
Tatlı dinlendikçe şerbeti daha uygun çeker ve kıvamı oturur.
Dilerseniz keki pişirdikten sonra üzerine hafif kızarmış irmik serpebilirsiniz, çıtırlık katar.
Kekin üstü çatlayabilir, bu olağandır – şerbeti daha güzel emer.
Hazırladığınız bu sütlü irmik tatlısı hafifliğiyle ve yumuşacık dokusuyla bilhassa çay saatlerine çok yakışır.

İrmik Tatlısı (Yumuşacık Ve Süt Şerbetli) (Büyük Borcam İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Frambuazlı Clafoutis (Klafuti)
Waffle
Köz Biber Çorbası
Şeftalili Kek
Taze Yeşil Fasülye Tarifi
Gelin Turşusu
Hdabla | © 2025 |