Lokma (Osmanlı Mutfağı)
Lokma (Osmanlı Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket instant maya
- Kızartmak için ayçiçek yağı
Şerbet için:
- 2.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon dilimi ve 2-3 damla limon suyu
Lokma (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; şeker ve su uygun bir tencerede eriyene kadar karıştırılır, açık ateşte ocağa alınır. Kaynadıktan sonra çeyrek limon ve suyu ek edilir. 5 dk daha kaynatılıp soğuması için bırakılır.
- Hamur için; kuru gereçler karıştırılır. Yavaş yavaş su eklenerek sıvı bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılıp 40 dk mayalanması için bırakılır.
- Süre sonunda hamura tatlı kaşığı yardımı ile haller verilir.
- Hafif orta ateşte kızartılır.
- Kızartılan hamurlar çabucak daha evvel hazırlanıp soğutulan şerbet içine atılır.
- 2-3 dk şerbet içinde bekletilip, servis tabağına alınır.
Not:Şerbet kesinlikle soğuk olmalı.
Lokma (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














