Sebzeli Karidesli Noodle
Sebzeli Karidesli Noodle Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram çin eriştesi (noodle)
- 1 adet kabak
- 1 mor soğan
- 1 acı kırmızı biber
- 3 adet yeşil soğan
- 1 çay kaşığı sarımsak püresi 1 çay kaşığı (sarımsak)
- Soya sosu
- İtalyan baharatı (opsiyonel ekledim)
- Karabiber
- Acı sos (sriracha)
Sebzeli Karidesli Noodle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıcak suyumuzun içine noodle’larımızı atıyoruz 10-12 dk haşlıyoruz. Noodle’lar fazla yumuşamasın biraz dişe gelir kıvamda olması en uygunudur. Haşlanınca sıcak sudan çıkarıp soğuk suda bekletelim 2-3 dk.
- Kabağımızı ince kesimlere bölelim. Yeşil soğanlarımızı doğrayalım. Mor soğanlarımızı doğrayalım ve sarımsaklarımızı rendeleyelim. Ben püre sarımsak kullandım siz tane kullanacaksanız ne kadar bol o kadar uygun.
- Tavamızın içine biraz zeytinyağı koyalım ve ısınmasını bekleyelim. Isınan tavamıza evvel karideslerimizi atıp güzelce kızartalım. Ve pişen karideslerin üstüne sebzelerimizi de ekleyelim.
- Sebzeler hafif canlı kalınca ben daha çok seviyorum siz mühletini kendinize nazaran ayarlayın.
- Pişen sebzelere noodle ekleyelim üzerine soya sosu,karabiber ekleyelim.
- Ben değişik baharatlarla renklendirdim. Tuz eklemiyorum soya sosunun tuzu kâfi geliyor.
- Son adım olarak isterseniz biraz kavrulmuş susam da ekleyebilirsiniz. Son dokunuş sriracha olsun. Afiyet olsun:).
Sebzeli Karidesli Noodle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










