Kıyır Kıyır Kandil Simidi
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için)
- 3 su bardağı un
Şerbet için;
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alalım. İçine sıvı yağ, yoğurt, sirke, toz şeker, tuz, mahlep ve yumurta sarısını ekleyelim ve karıştıralım.
- Sonra kabartma tozunu ve unu eleyerek denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp ince 10 cm kadar rulolar oluşturup, sonra bunları halka formuna dönüştürelim.
- Halka halleri pekmez-su karışımına atalım. Şayet susamlı yapacaksak yanmış simit susamına bulayıp sonra tepsiye dizelim.
- Eğer yalnızca çörek otlu yapacaksak; evvel tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otunu serpiştirelim. Tepsiyi evvelden yağlayalım yahut fırın kağıdı serelim. Yoksa pişen kandil simidi tepsiye yapışır.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış gırına tepsiyi koyalım ve 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












