Browni Kurabiye (Videolu)

Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • Browni kurabiye tatlısı

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı un ( 280 gr.)
  • 3 yemek kaşığı kakao ( 45-50gr. )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket toz vanilin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri ( 85-90gr. )
  • 1 çimdik tuz
  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta

Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tarife birinci evvel şerbetten başlayalım. Bunun için tozşekeri ve suyu 8-10 dakika kaynatalım.
  2. Pişen şerbeti farklı ve derin kâseye aktaralım. Hamuru için kuru materyalleri elekten geçirelim ve yoğurma kâsesine aktaralım (un, kabartma tozu ve pudra şekeri ). Sıvıyağ, yumurta, 1 çimdik tuz, toz vanilin ve yumuşak tereyağı da ekleyip homojen olana dek yoğuralım.
  3. Hamura hal vermeden önce fırını evvelden ısıtalım. 200 derece, alt/üst ayar.
  4. Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp avucumuzda bir tık ezip fırın tepsisine aktaralım. Her bezeyi tıpkı formda hazırlayalım.
  5. Tepsiyi fırına verip 10-12 dakika boyunca pişirelim ( şayet içinin nemli ve ağızda dağılmasını istiyorsanız, 10 dakika pişirmenizi tavsiye ederim)
  6. Pişen kurabiyeleri 5-10 dakika dinlendirelim. Ele gelince kurabiyeyi şerbete daldırıp çıkaralım ve tekrar tepsiye aktaralım. Tüm kurabiyeleri birebir formda hazırlayalım.
  7. Üzerini antep fısıtığı yahut öğütülmüş hindistan cevizi ile süsleyelim. Çok nefis bir tanım oldu. Kesinlikle deneyin.

Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda)
Pratik Hızlı Tarhanalı Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin)
Çikolata Parçacıklı Kurabiye (Çok Kolay)
Airfryer’de Tavuk Ciğer
Sivas Hurması
Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Viral Tarif)
Hdabla | © 2025 |