Sivas Hurması
Sivas Hurması Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr margarin (eritilmiş)
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Sivas Hurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti hazırlayalım. Ocağa koymadan şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra ocağa alın ve kaynayınca içine limon dilimi atın. 10 15 dk kaynadıktan sonra kapatalım.
- Margarini tavada eritin. Tüm materyalleri karıştırın daha sonra unu ekleyin yavaş yavaş. Kulak göğsü kıvamında olacak.
- Şekil vermek için ben kızartma terceremin içindeki süzgüyü kullanıyorum formu çok hoş çıkıyor. İstediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
- Yumurta büyüklüğü kadar modül koparıp elde yuvarlayın. Daha sonra avuç içinde uzunlamasına yuvarlayın ve işaret orta ve yüzük parmağınız geriye gelecek biçimde form vereceğiniz yüzeyin üstüne bastırın parmaklarınızla yağlanmış tepsiye dizin.
- 180° evvelden ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar kızartın.
- Fırından çıkan hurmaları soğutun. Ilımış olan şerbeti üstüne dökün. Afiyet olsun.
Sivas Hurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






