Labada (Efelek) Sarması
Labada (Efelek) Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg labada otu
İçi için;
- 1 su bardağı kadar bulgur
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Kekik
- Kimyon
- Nane
- Karabiber
Labada (Efelek) Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle labada otunu fotoğrafta gördüğünüz üzere sert kısımlarını temizleyip ortadan ikiye kesip yıkayın.
- Kaynamış suyunu içine atıp, çabucak tekrar alıp soğuk suya tutun 1 dakika bile durmasın zira çabucak ölüyor.
- Diğer yandan iç için bir tencereye doğranmış soğan sarımsakları alıp, yağda kavurun, sırayla salça bulgur ince bulgur çekilmiş domatesleri ve baharatları da atıp sıcak su döküp pişmeye bırakın. Bulgurlar yumuşayınca kapatın.
- Haşlanmış labadaları içten birer tatlı kaşığı koyarak pişirin. Salçalı su hazırlayıp, labadaları pişmeye alın çok fazla pişmeyecek zira çabuk dağılır kaynayınca kapatın.
Labada (Efelek) Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















