Labada (Efelek) Sarması

Labada (Efelek) Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg labada otu

İçi için;

  • 1 su bardağı kadar bulgur
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Kekik
  • Kimyon
  • Nane
  • Karabiber

Labada (Efelek) Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle labada otunu fotoğrafta gördüğünüz üzere sert kısımlarını temizleyip ortadan ikiye kesip yıkayın.
  2. Kaynamış suyunu içine atıp, çabucak tekrar alıp soğuk suya tutun 1 dakika bile durmasın zira çabucak ölüyor.
  3. Diğer yandan iç için bir tencereye doğranmış soğan sarımsakları alıp, yağda kavurun, sırayla salça bulgur ince bulgur çekilmiş domatesleri ve baharatları da atıp sıcak su döküp pişmeye bırakın. Bulgurlar yumuşayınca kapatın.
  4. Haşlanmış labadaları içten birer tatlı kaşığı koyarak pişirin. Salçalı su hazırlayıp, labadaları pişmeye alın çok fazla pişmeyecek zira çabuk dağılır kaynayınca kapatın.

Labada (Efelek) Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Etli Patlıcan Yemeği
Gece Maması
Kastamonu Ekşili Pilav
Nohutlu Kabak
Milföy Waffel
Açma Poğaça Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |