Mantarlı Mercimekli Salata

Mantarlı Mercimekli Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet havuç
  • 400 gram mantar
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik arpa şehriye
  • 1 konserve mısır
  • Zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıcak su

Mantarlı Mercimekli Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşil mercimeklerimiz ısıttığımız suyun içine koyalım ve yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  2. Ayrı bir tavaya arpa şehriyelerimizi 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyumuzu ve göz kararı tuzumuzu da dökelim.
  4. Ürünler haşlanıp pişene kadar havuçlarımızı rendeleyip az yağda soteleyelim.
  5. Havuçlar bittikten sonra kaseye alıp tıpkı süreci mantar için yapalım.
  6. Dilimlemiş olduğumuz mantarları tıpkı tavaya alıp tuzunu yağını ve başka baharatları ekleyip soteleyelim.
  7. Tüm eserler hazır olduğunda birebir kaseye alıp mısırı da ekleyip karıştılarım.
  8. Tadına baktıktan sonra tuz yahut rastgele istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.

Dip not: servislere aldıktan sonra yanında yoğurt yahut nar ekşisiyle tüketilebilir lakin nar ekşisi döktükten sonra farklı bir şey oldu mutlaka nar ekşisi tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.

Mantarlı Mercimekli Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Taze Fasulye
Sütlaç (Nişastasız)
Köfteli Hünkar Beğendi
Mürdüm Erikli Cheesecake
Karamelli Şeftalili Kek
Krize Birebir 5 Dakikada Hazır Bardak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |