Mantarlı Mercimekli Salata
Mantarlı Mercimekli Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet havuç
- 400 gram mantar
- 1 su bardağından iki parmak eksik yeşil mercimek
- 1 su bardağından 2 parmak eksik arpa şehriye
- 1 konserve mısır
- Zeytinyağı
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Sıcak su
Mantarlı Mercimekli Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimeklerimiz ısıttığımız suyun içine koyalım ve yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Ayrı bir tavaya arpa şehriyelerimizi 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında rengi dönene kadar kavuralım.
- Üzerine 2 su bardağı sıcak suyumuzu ve göz kararı tuzumuzu da dökelim.
- Ürünler haşlanıp pişene kadar havuçlarımızı rendeleyip az yağda soteleyelim.
- Havuçlar bittikten sonra kaseye alıp tıpkı süreci mantar için yapalım.
- Dilimlemiş olduğumuz mantarları tıpkı tavaya alıp tuzunu yağını ve başka baharatları ekleyip soteleyelim.
- Tüm eserler hazır olduğunda birebir kaseye alıp mısırı da ekleyip karıştılarım.
- Tadına baktıktan sonra tuz yahut rastgele istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.
Dip not: servislere aldıktan sonra yanında yoğurt yahut nar ekşisiyle tüketilebilir lakin nar ekşisi döktükten sonra farklı bir şey oldu mutlaka nar ekşisi tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.
Mantarlı Mercimekli Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












