Kremalı Sebzeli Tavuk Sarma
Kremalı Sebzeli Tavuk Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğüs yahut pirzola (ben kemiksiz pirzola kullandım)
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 1 orta uzunluk soğan
- Çeyrek tekerlek kaşar peyniri
- Tereyağ
- Bir kaç diş sarımsak
Hem içine hem dışına sürülecek sos;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 paket kremanın yarısı (kalanı üstüne dökülecek)
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Kremalı Sebzeli Tavuk Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Besmele ile başlayarak ince jülyen doğradığımız havuç biberler ve soğanı tavada bir iki kaşık zeytinyağı ile hafif soteliyoruz.
- Kaşarın yarısını da ince jülyen doğrayıp kenara alıyoruz.
- Sosumuzu salça, zeytinyağı ,karabiber ,kırmızı biber ,tuz,yoğurt ve krema ile karıştırıyoruz.
- Tavuklarımızı açıp inceliyoruz açtığımız tavukları iki modüle ayırıp içlerine sosumuzdan bir kaşık sürüp jülyen doğradığımız kaşar ve sebzelerden göz kararı koyup sarıyoruz. Ben kürdanla birleştirdim daha kolay oldu.
- Sonra sardığımız tavukları borcama diziyoruz üzerine kesim modül tereyağ ve bütün bir kaç sarımsak atıp kalan sosu üzerlerine sürün.
- İç harcınız kaldıysa onuda dökün.
- En son kalan kremayı da ekleyip üzerine yağlı kağıt koyup 180 derece fırına verelim.
- Piştikten sonra kağıdı alıp üzerlerine kalan kaşarı rendeleyerek kızlartalım. Afiyet şifa olsun herkese.
Kremalı Sebzeli Tavuk Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













