Kremalı Sebzeli Tavuk Sarma

Kremalı Sebzeli Tavuk Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğüs yahut pirzola (ben kemiksiz pirzola kullandım)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet  yeşil biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Çeyrek tekerlek kaşar peyniri
  • Tereyağ
  • Bir kaç diş sarımsak

Hem içine hem dışına sürülecek sos;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 paket kremanın yarısı (kalanı üstüne dökülecek)
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kremalı Sebzeli Tavuk Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Besmele ile başlayarak ince jülyen doğradığımız havuç biberler ve soğanı tavada bir iki kaşık zeytinyağı ile hafif soteliyoruz.
  2. Kaşarın yarısını da ince jülyen doğrayıp kenara alıyoruz.
  3. Sosumuzu salça, zeytinyağı ,karabiber ,kırmızı biber ,tuz,yoğurt ve krema ile karıştırıyoruz.
  4. Tavuklarımızı açıp inceliyoruz açtığımız tavukları iki modüle ayırıp içlerine sosumuzdan bir kaşık sürüp jülyen doğradığımız kaşar ve sebzelerden göz kararı koyup sarıyoruz. Ben kürdanla birleştirdim daha kolay oldu.
  5. Sonra sardığımız tavukları borcama diziyoruz üzerine kesim modül tereyağ ve bütün bir kaç sarımsak atıp kalan sosu üzerlerine sürün.
  6. İç harcınız kaldıysa onuda dökün.
  7. En son kalan kremayı da ekleyip üzerine yağlı kağıt koyup 180 derece fırına verelim.
  8. Piştikten sonra kağıdı alıp üzerlerine kalan kaşarı rendeleyerek kızlartalım. Afiyet şifa olsun herkese.

Kremalı Sebzeli Tavuk Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçasız, Kuzu Etli Kapuska Yemeği
Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı
Diyet Mercimek Çorbası
Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur)
Kapya Biber Turşusu
Pişmaniye Kurabiye
Hdabla | © 2025 |