Doyurucu Salata

Doyurucu Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet havuç
  • 400 gram mantar
  • 1 su bardağından iki parmak eksik yeşil mercimek
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik arpa şehriye
  • 1 konserve mısır
  • Zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıcak su

Doyurucu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşil mercimeklerimiz ısıttığımız suyun içine koyalım ve yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  2. Ayrı bir tavaya arpa şehriyelerimizi 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyumuzu ve göz kararı tuzumuzu da dökelim.
  4. Ürünler haşlanıp pişene kadar havuçlarımızı rendeleyip az yağda soteleyelim.
  5. Havuçlar bittikten sonra kaseye alıp birebir süreci mantar için yapalım.
  6. Dilimlemiş olduğumuz mantarları birebir tavaya alıp tuzunu yağını ve başka baharatları ekleyip soteleyelim.
  7. Tüm eserler hazır olduğunda tıpkı kaseye alıp mısırı da ekleyip karıştılarım.
  8. Tadına baktıktan sonra tuz yahut rastgele istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz.

Dip not: servislere aldıktan sonra yanında yoğurt yahut nar ekşisiyle tüketilebilir fakat nar ekşisi döktükten sonra farklı bir şey oldu muhakkak nar ekşisi tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.

Doyurucu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapuska
El Açması Patatesli Börek
Mangal Tadında Fırında Tavuk Kanat
Tam Ölçülü Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi
Mini Tartolet
Puf Puf Kabaran Vişneli Kek
Hdabla | © 2025 |