Tam Buğdaylı Simit

Tam Buğdaylı Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
  • 20 gram kuru maya
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı tam buğday un
  • 2 su bardağı beyaz un (un markasına nazaran değişiklik gösterebilir ele yapışmayacak kıvama gelmeli)

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • Kavrulmuş susam

Tam Buğdaylı Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için gerekli tüm gereçleri geniş bir kapta bir ortaya getirip yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz ve 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Bu sırada pekmezle suyu bir kasede karıştırın, susamı hazırlıyoruz.
  3. Hamur mayalanınca eşit kesimlere bölüyor, her bir bezeyi açıp dışa hakikat katlayarak biçim veriyoruz ve iki ucunu sararak simit haline getiriyoruz.
  4. Şekillendirdiğimiz simitleri evvel pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
  5. Fırını 200 derecelik ayarda ısıtarak üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun….

Tam Buğdaylı Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rafine Şekersiz Pankek
Tepside Yufkadan Lahmacun (Pratik Ve Nefis Tarif!) (Videolu)
Kıymalı Pide
Cream Puff
Kremalı Mantarlı Tavuk
Kremalı Zerdeçallı Biberli Makarna
Hdabla | © 2025 |