Cheesecake Dolgulu Kırıntılı Tatlı Çörek (Videolu)
Cheesecake Dolgulu Kırıntılı Tatlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 3-3.5 su bardağı ortası un (200 ml.lik bardakla)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 100 gram yumuşak tereyağı
- Yarım çay bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Peynir dolgusu için;
- 180 gram labne
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Kırıntısı için;
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı dolusu soğuk tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Yabanmersini sosu için;
- 1,5 çay bardağı kadar yabanmersini
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1.5 yemek kaşığı toz şeker
Cheesecake Dolgulu Kırıntılı Tatlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için süt, şeker ve mayayı karıştırma kabında çırpıcıyla bir iki dk karıştıralım.
- Üzerine yumurta akı ve unu ekleyip yoğuralım.
- Son olarak yumuşak tereyağını ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar yeterlice yoğuralım.
- Üzerini kapatıp 50 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken başka evreleri hazırlayalım.
- Peynir dolgusu için gerekli tüm materyalleri bir kaseye alıp çırpalım ve buzdolabında bekletelim.
- Kırıntı için tüm materyalleri başka bir kasede karıştırıp parmak uçlarımızla ufalayarak kırıntılar elde edelim ve onu da buzdolabına kaldıralım.
- Son olarak yabanmersini sos için gerekli gereçleri küçük bir sos tenceresine alıp şeker eriyip meyveler ezilebilir kıvama gelene kadar ocakta kısa müddetli pişirip soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 8 eşit modüle alıp tepsiye aralıklı dizelim.
- Ortasını bardak yardımıyla yada elimizle çukurlaştıralım.
- Bardak kullanırsanız öncesinde tabanını yağlayın kesinlikle hamurun yapışmaması için.
- Çukur kısma evvel peynir dolgusu sonra yaban mersini sosunu paylaştıralım kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra çokça kırıntıdan her yerine serpelim.
- 200 derece fanlı ayarda kızarana kadar pişirelim.

Cheesecake Dolgulu Kırıntılı Tatlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







