Peynirli Dereotu Kurabiye

Peynirli Dereotu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (bir sarı ayırılacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kadar beyaz peynir
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 kibrit kutusu kadar tereyağı
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tutam dereotu
  • Aldığı kadar un

Peynirli Dereotu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir yumurta sarısını ayıralım.
  2. Geri kalan gereçlerin tümünü karıştırma kabına alalım yalnızca un ve kabartma tozunu kalsın.
  3. Malzemeleri güzelce karıştıralım aldığı kadar un ve kabartma tozunu ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlayalım.
  4. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak tepsiye dizelim.
  5. 5-10 dk dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece de evvelce ısıtılmış fırına atalım.
  6. Üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pratik ve lezzetli bir tanım afiyet olsun 🌹.

Peynirli Dereotu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Soslu Antrikot (Videolu)
Gaziantep Usulü Kilis Tavası
Çikolatalı Pasta
Portakal Şerbetli Kek
Yaş Pasta
Milföyden 1 Tepsi Börek
Hdabla | © 2025 |