Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek
Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket bakla yufkası
Sos harcı için:
- 1 su bardağı süt
- Yarımdan bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Patates harcı için :
- 6 orta uzunluk patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ( isteğe bağlı pul biber de olabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz (tadını denetim edin)
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ( harcı kuru geldiği için koydum duruma nazaran koymaya bilirsiniz.)
Üzeri için :
- 1 tane yumurta sarısı
Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi haşlayalım. Daha sonra haşlanan patatesleri düzgünce ezelim, pütürlü kalmasın ki yufkamız ince olduğu için parçalanabilir.
- Daha sonra tüm materyalleri birleştirelim ve soğumaya bırakalım.
- Sosumuzun gereçlerini karıştıralım.
- Yufkamızdan ikişer tane alalım ve sosumuzdan fırça ile her yerine sürelim ( çok sürmemeye dikkat edin ki yufka hamurlaşmasın. ).
- Sos sürdüğümüz yufkamıza patates harcımızdan rulo formunda uzunlamasına yerleştirelim. Daha sonra yufkamızı yuvarlayalım ve aralıklarla keselim.
- Üstüne yumurta sarısı sürelim ve 180 derece de kızarasıya kadar pişirelim.
Ben bu tarihte patates kullandım fakat peynirli de yapabilirsiniz.
Kolay fakat lezzetli bir tanım istiyorsanız denemenizi tavsiye ederim 🥰 afiyet olsun ❤.
Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






