Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek

Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket bakla yufkası

Sos harcı için:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarımdan bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

Patates harcı için :

  • 6 orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber ( isteğe bağlı pul biber de olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tadını denetim edin)
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ( harcı kuru geldiği için koydum duruma nazaran koymaya bilirsiniz.)

Üzeri için :

  • 1 tane yumurta sarısı

Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi haşlayalım. Daha sonra haşlanan patatesleri düzgünce ezelim, pütürlü kalmasın ki yufkamız ince olduğu için parçalanabilir.
  2. Daha sonra tüm materyalleri birleştirelim ve soğumaya bırakalım.
  3. Sosumuzun gereçlerini karıştıralım.
  4. Yufkamızdan ikişer tane alalım ve sosumuzdan fırça ile her yerine sürelim ( çok sürmemeye dikkat edin ki yufka hamurlaşmasın. ).
  5. Sos sürdüğümüz yufkamıza patates harcımızdan rulo formunda uzunlamasına yerleştirelim. Daha sonra yufkamızı yuvarlayalım ve aralıklarla keselim.
  6. Üstüne yumurta sarısı sürelim ve 180 derece de kızarasıya kadar pişirelim.

Ben bu tarihte patates kullandım fakat peynirli de yapabilirsiniz.

Kolay fakat lezzetli bir tanım istiyorsanız denemenizi tavsiye ederim 🥰 afiyet olsun ❤.

Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Browni Kurabiye
Susamlı Enfes Top Kurabiye
Çıtır Tavuk
Elmalı Rulo Pasta
Popüler Olan Vişneli Çikolatalı 25 Dakika Topkek
Frambuazlı Cheseecake Tarifi
Hdabla | © 2025 |