Hamur Kaplı Güveç Kapama

Hamur Kaplı Güveç Kapama Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için:

  • 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 kırmızı kapya biber (doğranmış)
  • 2 adet domates (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Biraz tuz
  • 250 ml sıcak su

Hamuru için:

  • 100 ml ılık su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 250-300 gram un

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Hamur Kaplı Güveç Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur imali: hamur materyallerini yoğurup üzerini kapatın ve yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
  2. Etli harç: geniş bir tavada yağı ısıtın ve etleri yüksek ateşte kavurun.
  3. Ardından tereyağını, soğan,biber ve sarımsağı ek edip birkaç dakika kavurun.
  4. Sebzeler ve sos: salça ve domatesi ek edin.
  5. Baharatlarla lezzetlendirin: sıcak suyu ve baharatları karıştırın. Bir kaç dakika kadar pişirin.
  6. Kaplara paylaştırın: etli karışımı küçük fırın kaplarına bölüştürün.
  7. Hamuru yerleştirin: hamuru bezelere ayırıp yuvarlak biçimde açın.
  8. Kapların üstünü hamurla kapatıp kenarları hafif yağlayarak yapıştırın.
  9. Fırına verin: yumurta sarısı ile sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün.
  10. Dileyen çörek otu ve susam üzerine serpebilir.
  11. 180 °c ısıtılmış fırında 20–25 dakika kadar, üstü kızarana dek pişirin.

Hamur Kaplı Güveç Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Makarna
Vişneli, Frambuazlı Brownie Tarifi
Sadece Üç Malzemeyle Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi (Videolu)
Tiramisu
Patatesli Domatesli Fırın Yemeği
Kabak Mücver (Fırın Tadında)
Hdabla | © 2025 |