Hamur Kaplı Güveç Kapama
Hamur Kaplı Güveç Kapama Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için:
- 500 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan (doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 kırmızı kapya biber (doğranmış)
- 2 adet domates (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Biraz tuz
- 250 ml sıcak su
Hamuru için:
- 100 ml ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 250-300 gram un
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Hamur Kaplı Güveç Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur imali: hamur materyallerini yoğurup üzerini kapatın ve yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
- Etli harç: geniş bir tavada yağı ısıtın ve etleri yüksek ateşte kavurun.
- Ardından tereyağını, soğan,biber ve sarımsağı ek edip birkaç dakika kavurun.
- Sebzeler ve sos: salça ve domatesi ek edin.
- Baharatlarla lezzetlendirin: sıcak suyu ve baharatları karıştırın. Bir kaç dakika kadar pişirin.
- Kaplara paylaştırın: etli karışımı küçük fırın kaplarına bölüştürün.
- Hamuru yerleştirin: hamuru bezelere ayırıp yuvarlak biçimde açın.
- Kapların üstünü hamurla kapatıp kenarları hafif yağlayarak yapıştırın.
- Fırına verin: yumurta sarısı ile sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün.
- Dileyen çörek otu ve susam üzerine serpebilir.
- 180 °c ısıtılmış fırında 20–25 dakika kadar, üstü kızarana dek pişirin.
Hamur Kaplı Güveç Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















