Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)

Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çorba kasesi köftelik bulgur
  • 1 çorba kasesi sefer kitel bulgur
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 çorba kasesi sıcak su

İçi için;

  • 250 gram dana çift çekim orta yağlı kıyma
  • 5 tane soğan
  • 1 küçük bağ maydanoz
  • Yarım su bardağı kırık ceviz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı ve kıymayı tencereye alalım.
  2. Rengi değişince robottan geçirdiğimiz soğanları ek edelim.
  3. Soğanlar kavrulunca üzerine maydanoz, ceviz, baharatlar ve tuzu ek edelim.
  4. 10 dk kısık ateşte pişirip altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Hamur için bulgurları kaba ekleyip sıcak su ile ıslayalım.
  6. 10 dakika bekledikten sonra üzerine yumurta ve tuzu ek edip yoğuralım.
  7. Macun kıvamını alınca içini koyup biçim verelim.
  8. Bir tencereye sıcak su dolduralım içine 1 çay kaşığı tuz atalım.
  9. Köfteleri suda 10 dk haşlayalım.
  10. Sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biberli sos ile servis edelim.

Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhan Şerbeti
Fırında Çilek Kurutma
Mantar Kebabı
Tam Buğday Unlu Krep
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Kupta Kadayıflı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |