Maydanozlu Dereotlu Krep

Maydanozlu Dereotlu Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu

Maydanozlu Dereotlu Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çırpma kabının içerisine yumurtayı alalım.Çırpalım.
  2. Tuz, su ,süt ek edip tekrar çırpalım.
  3. Üzerine azar azar un ek ederek çırpmaya devam ederek akışkan bir kıvam elde edelim .
  4. İnce kıydığımız maydanoz ve dereotunda ek edip karıştıralım.
  5. Krep tavasını ocağa alıp yüksek ateşte ısıtalım .
  6. Isındıktan sonra ocağı orta ateşe alıp hazırladığımız krep hamurundan bir kepçe dökelim .
  7. Tavayı hafif sağa sola sallayarak yayılmasını sağlayalım ve spatula ile çevirerek gerili önlü pişirelim.
  8. Hamurun tamamını bu formda pişirip servis edelim, deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Maydanozlu Dereotlu Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lavaştan Pratik Ispanaklı Börek
Semizotu Cacığı (Soğukluk Cacığı)
Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı)
Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi)
Sebzeli Et Kavurma
Yulaflı Poğaça
Hdabla | © 2025 |