Maydanozlu Dereotlu Krep
Maydanozlu Dereotlu Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
Maydanozlu Dereotlu Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çırpma kabının içerisine yumurtayı alalım.Çırpalım.
- Tuz, su ,süt ek edip tekrar çırpalım.
- Üzerine azar azar un ek ederek çırpmaya devam ederek akışkan bir kıvam elde edelim .
- İnce kıydığımız maydanoz ve dereotunda ek edip karıştıralım.
- Krep tavasını ocağa alıp yüksek ateşte ısıtalım .
- Isındıktan sonra ocağı orta ateşe alıp hazırladığımız krep hamurundan bir kepçe dökelim .
- Tavayı hafif sağa sola sallayarak yayılmasını sağlayalım ve spatula ile çevirerek gerili önlü pişirelim.
- Hamurun tamamını bu formda pişirip servis edelim, deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Maydanozlu Dereotlu Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















