Kabak Mücver
Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük kabak yada 3-4 adet ortaboy
- 3 adet yumurta
- 1 büyük havuç
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 4/5 yemek kaşığı un
- Taze soğan
- Maydanoz
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaseye yumurta tuz ve baharatları alıp çırpalım.
- Kabak ve havucu rendenin büyüt tarafından rendeleyip suyunu uygunca sıkalım.
- Maydanoz ve soğanı ince ince doğrayalım kaseye alıp karıştıralım.
- En son ununu ekleyelim.
- Yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ alıp ısıtalım.
- Karışımdan birer kaşık koyarak kızartalım kızaranları havlu peçete üzerine koyalım ki yağını süzsün.
- Sarımsaklı yada sade yoğurt ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









