Kabak Mücver

Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 büyük kabak yada 3-4 adet ortaboy
  • 3 adet yumurta
  • 1 büyük havuç
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 4/5 yemek kaşığı un
  • Taze soğan
  • Maydanoz
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaseye yumurta tuz ve baharatları alıp çırpalım.
  2. Kabak ve havucu rendenin büyüt tarafından rendeleyip suyunu uygunca sıkalım.
  3. Maydanoz ve soğanı ince ince doğrayalım kaseye alıp karıştıralım.
  4. En son ununu ekleyelim.
  5. Yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ alıp ısıtalım.
  6. Karışımdan birer kaşık koyarak kızartalım kızaranları havlu peçete üzerine koyalım ki yağını süzsün.
  7. Sarımsaklı yada sade yoğurt ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Menemen
Nohutlu Karnabahar
İftara Çok Hafif Bir Sütlü Tatlı
Aksaray Tava
Yulaflı Pankek
Nohut Yemeği Tarifi (Tavuk Etli)
Hdabla | © 2025 |