Porsiyonluk Beyti Kebap

Porsiyonluk Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 kilo kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (acılı istenirse)
  • 5 adet yufka
  • Her bir yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça (biber kullandım)

Porsiyonluk Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köftesi için olan tüm gereçler uygun bir kaba alınıp güzelce yoğurulur.
  2. Tezgaha bir adet yufka serilir üzerine sıvı yağ sürülüp üç kenarından hafif içe hakikat katlanır.
  3. Baş tarafına uzunlamasına köfte harcı koyulup elle düzeltilir ve sıkıca sararak rulo yapılır.
  4. Rulodan 2 parmak kalınlığında kesimler kesilir.
  5. Her bir şişe 6 adet gelecek halde köfteler yerleştirilir. (ben pişireceğim kadarını ayırıp geri kalanları buzluğa attım).
  6. Genişçe bir kaba su doldurulup hazırlanan şişler her tarafına gelecek formda çokça suya batırılıp fırın tepsisine yerleştirilir. (yumuşaklığını müdafaası için bu kıymetli 💡).
  7. Arzuya nazaran kenarlarına biber, domates, soğan eklenerek 200 derecelik fırında alt-üst ayarda 40 dk kadar pişirilip servis tabağına alınır.
  8. Üzerine yoğurt mayonez karışımı ve tereyağında kızdırılan salçalı sos gezdirilerek servis edilir.

Porsiyonluk Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tartolet Tarifi
Çilekli Pasta
Tavuk Suyuna Çorba
Bolonez Soslu Makarna
Yumuşacık Çilekli Yaz Pastası
Muhammara
Hdabla | © 2025 |