Porsiyonluk Beyti Kebap
Porsiyonluk Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 1 kilo kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber (acılı istenirse)
- 5 adet yufka
- Her bir yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça (biber kullandım)
Porsiyonluk Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köftesi için olan tüm gereçler uygun bir kaba alınıp güzelce yoğurulur.
- Tezgaha bir adet yufka serilir üzerine sıvı yağ sürülüp üç kenarından hafif içe hakikat katlanır.
- Baş tarafına uzunlamasına köfte harcı koyulup elle düzeltilir ve sıkıca sararak rulo yapılır.
- Rulodan 2 parmak kalınlığında kesimler kesilir.
- Her bir şişe 6 adet gelecek halde köfteler yerleştirilir. (ben pişireceğim kadarını ayırıp geri kalanları buzluğa attım).
- Genişçe bir kaba su doldurulup hazırlanan şişler her tarafına gelecek formda çokça suya batırılıp fırın tepsisine yerleştirilir. (yumuşaklığını müdafaası için bu kıymetli 💡).
- Arzuya nazaran kenarlarına biber, domates, soğan eklenerek 200 derecelik fırında alt-üst ayarda 40 dk kadar pişirilip servis tabağına alınır.
- Üzerine yoğurt mayonez karışımı ve tereyağında kızdırılan salçalı sos gezdirilerek servis edilir.
Porsiyonluk Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















