5 Kaşık Tatlısı

5 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (l)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

5 Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından sıvı yağ süt ek edip tekrar çırpalım.
  3. İrmik, un ,vanilya ve kabartma tozunu da ek edip tekrar çırptıktan sonra.
  4. Sıvı yağ ile yağladığımız küçük borcama kek harcını aktaralım.
  5. 180 derece evvelden ısıttığımız fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  6. Şerbet için; süt ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  7. Keke fırından çıkardıktan sonra bir 10-15 dakika bekletip şerbeti üzerine dökelim .
  8. En az 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzerine antep fıstığı ve hindistan cevizi serperek dilimleyip servis edelim, deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

5 Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Kurabiyesi
Elmalı Sütlaç
Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek
Jalepeno Sos
Lavaş Burger
Havuç Topları
Hdabla | © 2025 |