Çikolata Soslu Islak Kek
Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Süslemek için;
- Ceviz
- Hindistancevizi
- Çilek
Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ile şekeri beyazlayıp köpürünceye kadar çırpın.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı ek edip çırpmaya devam edin.
- Sonra başka materyalleri de ekleyerek çırpın ve yağlanmış kalıba döküp pişirin.
- Sıcakken kalıptan çıkartmadan soğuk süt ile ıslatın.
- Ilındıktan sonra kalıptan çıkartın.
- Üzeri için çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile kaynayıp baloncuklar olana kadar pişirin.
- Kabuklanmaması için orta ara karıştırarak ılınmaya bırakın.
- Ilınıp biraz kalınlaşınca kekin üzerine dökün.
- 2 saat dolapta beklettikten sonra istediğiniz üzere süsleyin.
Not:fırınım dereceli değil,o yüzden orta ara kürdan ile denetim ederek pişiriyorum. Ben sıvı yağ ile yağlıyorum. Kalıptan rahatlıkla çıkıyor. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun😊.
Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






