Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet krem şanti (soğuduktan sonra eklenecek)

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremasını hazırlayın. Vanilya hariç geri kalan gereçleri tencereye alıp çırpın sonra ocağın altını açıp kıvama alana kadar pişirin.
  2. Kıvam aldıktan sonra vanilya ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  3. Ayrı bir kaba aktarıp üzerine değecek biçimde poşet ile kapatın ve büsbütün soğuyana kadar bekleyin. (ben geceden hazırlayıp buzdolabına koydum kıvamı daha uygun oluyor) düzgünce soğuduktan sonra krem şanti ekleyip 5-6 dakika çırpın.
  4. Daha sonra kekini hazırlayın.
  5. Katı yağla yağlanmış büyük dikdörtgen borcama aktarın.
  6. Üzerini düzleyip evvelce ısıtılmış 150° fansız fırına verip pişirin.
  7. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
  8. Diğer yandan karamelize şerbetini hazırlayın.
  9. Geniş bir tavaya şekeri döküp kısık ateşte eritin. (karıştırırken metal kaşık kullanmayın) şeker eriyip karamelize olduktan sonra suyu dökün.
  10. İlk anda şeker sertleşecektir lakin merak etmeyin çabucak eriyecek.
  11. Eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  12. Kek ve şerbet soğuduktan sonra keki ıslatın.
  13. Şerbetini çekince kremasını döküp yayın.
  14. En son üzerine hindistan cevizi serpin sonra dilimleyip süsleyip servis edin. Afiyet olsun 🌼.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Humus
Çikolatalı Kek Tarifi
Pasta Kreması ( Kutu Krema Kullanmadan )
Kahvaltılık Peynirli Muffin (Yumurta Yemeyen Bebeklere)
Hdabla | © 2025 |