Tarçınlı Kurabiye
Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2-2,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve sıvı yağı bir karıştırma kabına alıp elinizle karıştırın, 2 su bardağı unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve tarçını ekleyin.
- Yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Ellerinizi unlayıp cevizden az büyük toplar yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında üzerleri çatlayana kadar pişirin (kızarmasına müsaade etmeyin).
- Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, üzerlerine tarçın+pudra şekeri karışımı serpin.
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







