Pamuk Poğaça
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket instant maya
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 6 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç harcı;
- Yarım kalıp beyaz peynir
- Kaşar peyniri
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabımıza ılık su, süt, şeker ve mayamızı alıp mayamızın etkinleşmesi için 5 dakika bekliyoruz.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ ve yumurtamızı ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Tuzumuzu ve 5 su bardağı unumuzu denetimli formda ekliyoruz. Hamurumuz ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurumuzu yeterlice yoğurup özleştikten sonra üzerini kapatıp mayalanması için uygun ortama bırakıyoruz.
- Hamurumuz 1 saat mayalandıktan sonra çok yoğurmadan havasını alıyoruz.
- Hamurumuzdan modüller kopararak içine gerecimizi koyup yuvarlak hale getirip tepsimize diziyoruz.
- 15 dakika tepsi mayamız için bekliyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve isteğe bağlı olarak çörekotu ve susam ile süsleyebilirsiniz.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun 🤤😋.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






