Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket instant maya
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 6 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un

İç harcı;

  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • Kaşar peyniri

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabımıza ılık su, süt, şeker ve mayamızı alıp mayamızın etkinleşmesi için 5 dakika bekliyoruz.
  2. Daha sonra üzerine sıvı yağ ve yumurtamızı ekliyoruz karıştırıyoruz.
  3. Tuzumuzu ve 5 su bardağı unumuzu denetimli formda ekliyoruz. Hamurumuz ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak.
  4. Hamurumuzu yeterlice yoğurup özleştikten sonra üzerini kapatıp mayalanması için uygun ortama bırakıyoruz.
  5. Hamurumuz 1 saat mayalandıktan sonra çok yoğurmadan havasını alıyoruz.
  6. Hamurumuzdan modüller kopararak içine gerecimizi koyup yuvarlak hale getirip tepsimize diziyoruz.
  7. 15 dakika tepsi mayamız için bekliyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve isteğe bağlı olarak çörekotu ve susam ile süsleyebilirsiniz.
  9. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun 🤤😋.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güllaç
Tavuk Tandır ( Lokum Gibi Dağılan)
İzmir Bombası Tarifi
Havuçlu Pırasalı Kek
Hatay Usulü Pazı Kavurması
İç Bakla Fava
Hdabla | © 2025 |