Pratik Domates Çorbası
Pratik Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı rendelemiş domates (4-5 adete domates rendesi)
- 1 lt su ya da 500 ml (yoğunluğu kendinize nazaran ayarlayın)
- 1 çay bardağı süt
- Bulyon ya da et suyu
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Pratik Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağları tencereye alıp unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Üzerine domates rendesini ekleyin kavurun.
- Ardından sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin kıvamı katılığını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz .
- Kaynadıktan sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar blendırdan geçirin.
- Son olarak sütü ve baharatları ekleyip karıştırın 1-2 dakika sonra altını kapatabilirsiniz afiyet olsun.
Pratik Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











