Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet)
Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (kemiksiz)
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı haşladığınız tavuğun suyu
- 3 buçuk su bardağı içme suyu
- 1 su bardağı süt
- 200 ml sıvı krema
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 çay kaşığı pulbiber
Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Közlenmiş patlıcanları çok küçük doğrayın.
- Derin bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyun, yağ eridikten sonra unu koyup iki dakika kavurun.
- Sonra içme suyu ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın ortada bir karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra süt ve kremayı ekleyin karıştırın .
- Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Kaynayınca didiklenmiş tavuk eti ve doğranmış patlıcanları ekleyip karıştırın.
- Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın yeniden kaynayana kadar karıştırın kaynayınca 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın ocağın altını söndürün.
- Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyup akabinde yemeklik doğranmış kurusoğanı katıp soğanlar sararana kadar kavurun.
- Ardından pulbiber ekleyip karıştırın ocaktan alın ve çorbaya dökün.
- Soğanlı yağ ile karıştırdıktan sonra çorbanız servise hazırdır. Afiyet olsun.
Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






