Karalahana Dible
Karalahana Dible Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım demet karalahana
- 1 ölçü pirinç ( ben 1 su bardağı kullandım )
- 1/2 (yarım) soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Tuzot ( ben her yemekte tercih ediyorum siz eklemeyebilirsiniz )
Karalahana Dible Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karalahana ince kıyılıp biraz haşlanır ( ben buhar tenceresinde 10 dakika tercih ettim ).
- Soğanlar doğranır ve sıvı yağda kavrulur.
- Kavrulan soğana pirinç eklenir ( ğirinci suda bekletmedim isterseniz siz bekletin ben 10 kez su ile yıkayıp nişastasını attım ).
- 2-3 dakika soğanla pirinç kavrulduktan sonra sıcak su eklenir ben göz kararı yapıyorum fakat ölçü isterseniz 1 bardak pirinçe 2 bardak su ekleyebilirsiniz pirinç pişmez ise yeniden ekleyebilirsiniz.
- En son karalahana üzerine eklenir ve pilav pişene kdr suyunu çekene kadar pişirilir afiyet olsun.
Karalahana Dible Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







