Fırında Yağsız Kabak Mücver

Fırında Yağsız Kabak Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 silme çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 kabak (rendelenmiş suyu sıkılmış.)
  • 3 havuç (rendelenmiş suyu sıkılmış.)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı rende kaşar peynir ya da 1 avuç lor peynir
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu

Üzerine;

  • Susam
  • Çörekotu

Fırında Yağsız Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaların üzerine tuz ve kabartma tozu ekleyip çırpıyoruz.
  2. Kabak, havuç ve kaşar peyniri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Son olarak dereotu ve unu da ekleyip hamuru hazırlıyoruz.
  4. Borcamı zeytinyağı ile yağlıyoruz. Ben çok kalın olmasın istediğim için büyük borcam tercih ettim.
  5. Daha kalın olsun isterseniz orta uzunluk borcamda yapabilirsiniz.
  6. Hamuru borcama yayıp üzerine çörekotu ve susam serpiyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırında Yağsız Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Çorbası
Kabaklı Havuç Tarator
Şekilli Kurabiye
Meyveli Semizotu Salatası
Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? (Pratik Tarif) (Videolu)
Fırında Mantarlı Kabak Graten
Hdabla | © 2025 |