Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram taze bakla (kılçıkları ayıklanmış, iri doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 limon suyu (ön bekletme için)
- Yarım limon suyu (yemek aşamasında)
- 1 tatlı kaşığı un (ön bekletme için) (kararmayı önler)
- 1 tatlı kaşığı un (yemek evresinde emel: yemeğin suyuna hafif bağlayıcılık ve kıvam katmak (hafif sosa benzeri duru bir yapı oluşturur).
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
- Dereotu ( ince kıyılmış)
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklalar temizlenir: baş ve uç kısımlarını kesilir, kılçıklarını ayıklanir.
- Un ve limon suyu eklenmiş bir kapta bekletilir (kararmasın diye en az 10 dakika). Limonlu su süzülür.
- Tencerede zeytinyağı ısıtılır, soğan pembeleştirilir.
- Bakla eklenir, birkaç kere çevrilir.
- Üzerine tuz, şeker, limon suyu ve un eklenir.
- Sıcak su ek edilir. Kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte 25 dk pişirilir. (baklalar yumuşayana kadar).
- Soğuduktan sonra üzerine bol dereotu serpiştirilir. Buzdolabında beklerse tadı daha âlâ olur.
- Yanında yoğurt ile şahane sarfiyat.Afiyet olsun🩷.
Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






