Sebzeli Makarna
Sebzeli Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 2 adet kapya biber
- 1 bütün sarımsak
- 1 adet soğan
- 150 gram krem peynir
- 2 adet domates
- Fesleğen baharatı
- Zeytinyağı
- Tuz
Sebzeli Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak domatesi, soğanı ve sarımsakları ikiye bölüp, kapya biberle birlikte tepsiye yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- 170° fırında materyalleri közleyelim. O sırada makarnayı haşlayalım.
- Sarımsakları ve soğanı kabuğundan ayırıp közlediğimiz bütün gereçleri blendera koyalım.
- Krem peyniri ve bir ölçü fesleğen de ekleyelim.
- Tuzunu kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Haşlanan makarnanın suyundan 1/2 su bardağı kadar blendera koyup püre hale gelene kadar çalıştıralım.
- Makarnanın suyunu suzup blenderdaki bütün sosu makarnaya döküp karıştıralım. İsteğe nazaran peynir de rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sebzeli Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






