Vitamin Deposu Sebze Çorbası
Vitamin Deposu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
Vitamin Deposu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün zerzevatları olabildiğince küçük doğrayalım.
- Tencereye zeytinyağ alalım, sırayla zerzevatları ekleyelim ve kavuralım.
- Son olarak suyunu ekleyelim, sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ alalım, eriyince üzerine 2 yemek kaşığı unu ek edelim.
- Un kavrulduktan sonra pişen sebzelerin üzerine ekleyelim ve topaklanmaması için süratlice karıştıralım.
- 1-2 dakika kaynadıktan sonra 1 çay bardağı sütü ekleyelim.
- Kaynayınca altını kapatalım.
- Kaseye alarak üzerine dereotu ekleyelim ve çorbamız servise hazır.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Vitamin Deposu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







