Tam Ölçülü Kısır
Tam Ölçülü Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet soğan (küçükse 3 adet)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Marul
- Maydonoz
- Yeşil soğan
- Mor lahana
- 1 adet limon
- Nar ekşisi
Tam Ölçülü Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabımıza bulguru alarak sıcak su ile ıslatıp ağzını kapatalım.
- Tavaya zeytinyağ dökelim, doğradığımız soğanları kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine salçaları atıp kavurmaya devam edelim.
- Baharatlarını da atalım ve ocaktan alalım.
- Soğan karışımını bulgurun üzerine ek edelim, karıştıralım.
- Doğradığımız yeşillikleri ekleyelim.
- Ben üstte yazdığım gereçler ile hazırlıyorum, siz içine istediğiniz yeşillikleri ve domates salatalık ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra limonu sıkalım, nar ekşisi ekleyelim. Karıştalım ve kısırımız servise hazır.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Tam Ölçülü Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







