Tavuk Şinitzel
Tavuk Şinitzel Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül tavuk göğüsü
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Galeta unu
- Un
- Tuz
- Karabiber
Tavuk Şinitzel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
- Yırtılmaması için üzerlerini streç sinema ile kapladığınız fileto kesimlerini bir et döveceği ya da yük yardımıyla inceltin.
- Filetoların her iki yanını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
- Yumurtaları sütle bir arada geniş bir kasede çırpın.
- Un ve galeta ununu farklı düz bir tabağa yayın. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
- Sonrasında her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın. Son olarak her yerini galeta unuyla kaplayın.
- Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını kızartın.
Tavuk Şinitzel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







