Tavuklu Tepsi Kebabı
Tavuklu Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğüs
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- Yarım bağ maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Sos için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Tavuklu Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüsü rondodan geçirin ,soğan, sarımsak, biber, maydanoz rondodan geçirin ve bir kaba alalım.
- Baharatları ,salça, tuz ek edelim yoğurarak karıştıralım.
- Yağlı tepsiye alalım ,üzerine derin olmayacak formda çizik atalım.
- Domates ve biber ile süsleyelim.
- Salçalı suyunda hazırlayalım üzerine dökelim.
- 180 derece fırınlayalım ,suyunu çektikten sonra fırından alalım servis edelim afiyet olsun.
Tavuklu Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














