Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta beyazı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı teremyağ
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 2 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3 yemek kaşığı şeker
  • 7 su bardağı un

İçine;

  • Tam yağlı inek peyniri
  • Maydanoz

Üzerine;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam
  • Çörekotu

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller bir kapta birleştirilir ve 5dk yoğurulur.
  2. Üzerini örtüp ılık ortamda 40-45dk mayalanması için bırakılır.
  3. İçi için ben tam yağlı peynir ve maydanoz kullandım dilerseniz kaşar peyniri de kullanılabilir.
  4. Ardından ortasına hazırladığımız iç koyulur ve form verilir (ben sigara böreği sarar üzere yuvarladım böylelikle daha kabarık oluyor. )
  5. 10 dk tepsi mayası için beklenir, üzeri yumurta sarısı ,susam, çörekotu ile süslenir .
  6. 190 derece fırında 20-25 dk pişirilir. Afiyet olsun 😌.

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Salatası ( Hardallı )
Fırında Palamut Tarifi
Kahve Yanı Kurabiyesi
Kara Buğday Çorbası
Limonlu Muhallebi
Mayalı Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |