Enfes Tadıyla Hindistan Cevizli Kurabiye
Enfes Tadıyla Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- Yarım çay bardaĝı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin beyazı üzerine)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı fındık içi
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya şekeri
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- 1 yumurta beyazı
- Hindistan cevizi
Enfes Tadıyla Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri yoğuruyoruz.
- Ununu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlıyoruz ve evvel yumurta beyazına sonrada hindistan cevizine buluyor ve yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 175- 180 derecede 20 dak. Pişiriyoruz.
- Bu tanımdan iki tepsiden fazla çıkti. Dilerseniz yarısını yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Enfes Tadıyla Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











