Sıkma (Yöresel)

Sıkma (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tepeleme un
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • Yeterli ölçüde beyaz peynir
  • (tercihen kuru soğan ve maydanoz)
  • Piştikten sonra üzeri için bir ölçü tereyağı

Sıkma (Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un uygun kaba alınır.
  2. Yağ yoğurt tuz ek edilir.
  3. Karıştırılarak/yoğurularak su eklenir.
  4. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamur 4 kesime bölünür.
  6. Her modül orta ara un serpilerek merdane/oklava yardımıyla açılır.
  7. Önceden ısıtılmış yüksek ateşli yapışmaz tavada pişirilir.
  8. Üzerine tercihen sıcak haldeyken tereyağı sürülür.
  9. Beyaz peynir konularak rulo halinde sarılır.

Sıkma (Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Borcam Pastası
Antep Fıstıklı Petibör Pasta
Kahvaltı Tabağım
Simit Kebabı (Oruk Kebabı)
İncir Uyutması
Asla Dağılmayan Sulu Köfte
Hdabla | © 2025 |