Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pulbiber
  • 1 litre su

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı yağ tencereye alınır ve ısıtılır, üzerine soğan ve sarımsak eklenip kavrulur.
  2. Üstlerine kırmızı mercimek eklenir 5 dakika kavrulur. Baharatlar serpilir.
  3. Üstlerine 1 litre kaynamış su dökülür 20 dakika pişirilir.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayranlı Tereyağlı Kek (Videolu)
Limonlu Soslu Kek
Churchill (Çörçıl)
Patates Topları (Yudum Yudum Mutluluk)
Tarhana Çorbası
Kıymalı Su Böreği
Hdabla | © 2025 |